تصور کنید که فرماندهی کل قوا، رهبرمعظمانقلاب همین الان دستور جهاد سخت را صادر کنند، آن هم به صورت واجب عینی! یعنی بر تکتک جوانان واجب کنند که با دشمن وارد کارزار جنگ سخت شوند! با وجود مشکلات مختلف، چه شور و حرارات و ولولهای به پا میشود؟!
ماه حماسه و شجاعت و فداکارى آغاز شد؛ ماهى که خون بر شمشیر پیروز شد، ماهى که قدرت حق، باطل را تا ابد محکوم و داغ باطل بر جبهه ستمکاران و حکومتهاى شیطانى زد، ماهى که به نسلها در طول تاریخ، راه پیروزى بر سر نیزه را آموخت، ماهى که شکست ابرقدرتها را در مقابل کلمه حق به ثبت رساند، ماهى که امام مسلمین، راه مبارزه با ستمکاران تاریخ را به ما آموخت. امام خمینی (ره)؛ ۱ آذر ۱۳۵۷
اگر بنا باشد که آنها محاصره اقتصادى بکنند، فرضا که بتوانند و همه ملتها تبع ایشان بشوند و حال آنکه این خیالى است خام و همچو چیزى تحقق پیدا نمىکند. فرضا که تحقق پیدا بکند، ما همان جو و گندمى که خودمان در مملکت خودمان کشت مىکنیم، اقتصاد مىکنیم و براى خودمان همان مقدار کافى است. امام خمینی (ره) ۱۹ آبان ۱۳۵۸
شما پاسداران انقلاب اسلامی به اسلام حق پیدا کردید. شما مثل سربازان صدر اسلام، که با جان و دل و با عشق و علاقه به اسلام خدمت کردند، به اسلام خدمت کردید و میکنید. من امیدوارم که خدای تبارک و تعالی همان اجری را که به پاسداران در صدر اسلام عنایت فرموده است به شما برادران عزیز عنایت فرماید. ۲۳ فروردین ۱۳۵۸
بعد از کلی جارو جنجال تبلیغاتی، مستند بی بی سی با عنوان «بهتان برای حفظ نظام» پخش شد. آقای حسین باستانی در این مستند تلاش کرده است نشان دهد جمهوری اسلامی برای برخورد با مخالفان خود، یک مبنای دینی دارد و آن هم بهتان به مخالفین است. سخنی که خود آشکارا یک بهتان بی اساس است.
اینک به تمام متصدیان امور و دستاندرکاران کشور هشدار میدهم که قدر این جوانان حزب اللهی را بدانید، و از آنان قدردانی کنید و آنان را تشویق نمایید و در آغوش محبت خود حفظ کنید. اینان بودند که ایران را نجات دادند؛ و از این پس همینها هستند که انقلاب را پاسداری میکنند، و همینها هستند که با صرف هزینهای کم در ظرف مدت کوتاهی با روشنبینی خاص خویش کارهای تعجبآوری نمودند که گمان نمیشد در ایران بتوان انجام داد.
بسم الله الرحمن الرحیم یا ایها الذین آمنوا کونوا قوامین لله شهداء بالقسط و لا یجرمنکم شنئان قوم علی الا تعدلوا اعدلوا هو اقرب للتقوی و اتقوا الله ان الله خبیر بما تعملون (۱) خوشا به حال آنان که گرسنه و تشنه عدالتند؛ از آن رو که سیر نخواهند شد. (انجیل متی) خوشا به حال آنان که از بهر عدالت زحمت میکشند؛ به سبب آنکه مملکت آسمانی از آنهاست. (انجیل متی).
من امروز آمدهام در میان شما دانشجویان عزیز به دو منظور؛ یکی بزرگداشت روز شهادت جوانهای عزیز در دانشگاه در اثر هجوم وحشیانه مامورین جبار. و یکی برای پیوند بین قشر روحانی و قشر دانشگاهی و دانشجویان. من این پیوند را تبریک عرض میکنم به روحانیون و تبریک عرض میکنم به دانشگاهیان.
معمولا عادت داریم فرزندان چهرههای بزرگ با سواستفاده از نام پدرشان زندگی کنند اما تاریخ صدر اسلام و معاصر ایران «آقازاده خوب» هم دارد. «فرزند امام بود، بلکه خود، امامی بود.» علامه بهاءالدینی، شهیدمصطفی خمینی را اینگونه توصیف میکند.
این مطلبی که الآن القا کردهاند به جوانهای ما که تا کی گریه و تا کی روضه و اینها!؟ بیایید تظاهر کنیم. اینها نمیفهمند روضه چیست؛ و این اساس [را] کی تا حالا نگه داشته است، این را نمیفهمند، و نمیشود هم بهشان بفهمانیم. اینها نمیفهمند که این روضه و این گریه آدمساز است؛ انسان درست میکند.
اوایل انقلاب بود که هفت گروه چریکی که خط خود را از مارکسیستها جدا کرده بودند با هم ادغام شدند و تشکل جدیدی با نام سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را بنا نهادند. اما حضور طیفهای مختلف در شورای مرکزی باعث بالا گرفتن اختلافات شد از امام (ره) درخواست کردند که واسطهای را معرفی کند. «شیخ حسین راستیکاشانی» کسی بود که امام به سازمان فرستاد.
اسلام، تمام آزادی ها و استقلال ها را بیمه می کند. بچه های کوچک ما را اگر اسلامی بار بیاورید، استقلال و آزادی مملکت شما بیمه خواهد شد. از این کودکها قدردانی کنید. و از این عواطف کودکانۀ آنها من تشکر می کنم. من اینها را دوست می دارم، همان طور که شما عزیزان خودتان را دوست دارید. اینها همه عزیزان من هستند و نور چشم من هستند؛ و در آتیه امید ما به اینهاست.
نمىبینند این قدرت را! نمىبینند که یک پیرمرد هفتاد و چند سالهاى که هیچ قدرت بر اینکه یک فعالیت سیاسى داشته باشد به آن معنا ندارد، ضعف پیرى او را گرفته است، نقاهت دارد، وقتى از دست مردم مىرود، یک همچو انقلابى در ایران و در سایر کشورها و مورد تحیر غرب و شرق مىشود؟ این قدرت را چرا مىخواهید از دست بدهید؟ چرا هى مىشکنید این قدرت را؟ چرا هر چیزى که مىشود از دوش اسلام برمىدارید، مىخواهید رویش یک عنوان غربى بگذارید؟
ما امروز میفهمیم که آنها به واسطه مطالعاتى که داشتند براى عشایر چه قدرتى قائل بودند. آنها ضربه اى از تنگستانی ها خورده بودند و در صدد این بودند که عشایر را بکلى از بین ببرند.
من در مطالعاتى که در ایشان کردم به نظرم آمد که از حال دستفروشی اش تا حال ریاست جمهورى، در روح او تاثیرى حاصل نشد. چه بسا اشخاصى هستند که اگر کدخداى ده بشوند، تغییر میکنند به واسطه ضعفى که در نفسشان هست، تحت تاثیر آن مقامى که پیدا میکنند واقع میشوند، و اشخاصى هستند که مقام تحت تاثیر آنهاست از باب قوت نفسى که دارند.
من در آن روز در منزل یکی از علمای تهران بودم که این خبر را شنیدم که یک سگی را عینک زده اند و به اسم «آیت الله » توی خیابانها می گردانند. من به آن آقا عرض کردم که این دیگر مخالفت با شخص نیست؛ این سیلی خواهد خورد. و طولی نکشید که سیلی را خورد. و اگر مانده بود سیلی بر اسلام می زد.
من به این چهرههاى نورانى و بشاش شما، و به این گریه هاى شوق شما حسرت میبرم. من احساس حقارت میکنم. من وقتى با این چهره ها مواجه میشوم. و این قلبهائى که به واسطه توجه به خداى تبارک و تعالى این طور در چهره ها اثر گذاشته است، احساس حقارت میکنم. من غیر از دعا که بدرقه شما کنم چیزى ندارم.
بی تردید رویداد تاریخی مشروطیت ایران و درسهای آن، در شکلگیری اندیشه سیاسی امام خمینی تاثیری مهم داشته و شاهد آن نیز، استناداتی است که در بیانات و پیامهای بنیانگذار جمهوری اسلامی به درسها و عبرتهای مشروطیت صورت گرفته است.
سال ۱۳۶۷ سلمان رشدی با کتابش، یک بار دیگر در ایران خبرساز شد. این بار اما، صحبت از کتابی بود که سراسر آن اهانت به پیامبر اسلام(ص) بود. کتاب توهینآمیز و ضداسلامی «آیات شیطانی» علاوه بر آنکه اعتراضات فراوانی در سراسر جهان برانگیخت، به زندگی آرام سلمان رشدی نیز پایان داد.
«امام خمینی و رویداد برگزاری اولین نماز جمعه تهران» در گفتوشنود با دکتر احمد جلالی